ToP - training

De ToP-trainingen zijn zorgprogramma's voor specifieke doelgroepen.

Het zijn gecombineerde trainings- en voorlichtingsprogramma's gericht op het verminderen van klachten en het verbeteren van leefstijl.
Na het doorlopen van het programma heeft de deelnemer een betere controle over zijn eigen klachten waardoor deze minder snel terugkomen.

De zorgprogramma's:

- De Rugtriatlon voor mensen met a-specifieke lage rugklachten
- DiabetespatiŽnten (suikerziekte)
- COPD patiŽnten (chronische bronchitis, longemfyseem, astma)
- Chronische pijn
- Artrose (slijtage)
- Osteoporose (botontkalking)
- Fibromyalgie

De behandeling start na een uitgebreide intake door een fysiotherapeut. Deze stelt een behandelvoorstel op, welke met de deelnemer wordt besproken. Tijdens de eerste uitgebreide behandeling wordt uitleg gegeven over de aandoening.

De ToP-training wordt groepsgewijs gegeven. De doorlooptijd, de inhoud van de trainingen en de resultaten die behaald moeten worden, zijn duidelijk omschreven. Na het doorlopen van het programma wordt van de deelnemer verwacht dat hij zelf investeert in het behoud van het resultaat.

De training is met name gericht op een verbetering van de algehele conditie en specifieke verbetering van de spierfunctie. De trainingen duren een uur en vinden altijd plaats onder begeleiding van een speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeut

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de praktijk bij u in de buurt: zie Praktijken